savioz fabrizzi architectes

savioz fabrizzi architectes

apartment, anzère, convertion
apartement, anzère, convertion
apartment, anzère, convertion
apartment, anzère, convertion
apartment, anzère, convertion
apartment, anzère, convertion
apartment, anzère, convertion
apartment, anzère, convertion
apartment, anzère, convertion
apartment, anzère, convertion
apartment, anzère, convertion

apartment anzère, conversion

 

client:

private

programme :

living room, kitchen, 5 bedrooms, 3 bathrooms

dates:

project and execution 2009

collaboration:

françois meyer architecture, sion

 

 

this project, located in the centre of anzère, a mountain village created ex-nihilo in the 60s by architect jean hentsch, binds together physically and visually the 2 apartments of the two upper levels of the building. the classical “jumbo chalet” typology plan was preserved in the lower level of the duplex: bedrooms facing north, services in the middle and living spaces facing south.

 

with the addition of the second floor, it became possible to integrate a double-height over the living room. an extra room, this time heading south and enjoying a large view on the alpine panorama, occupies the rest of the second level. the integration of this room and of the double-height made the pre-existing organisation of the plan vary; the apartment offers a much more complex spatiality and a visual relation between parts of the programme formerly walled.

 

the outer volumetry and the size of the openings were left unaltered in a way to recognise the quality of jean hentsch’s project and the integration of the building in the unity that defines the town square of anzère.

 

 

 


 

   

apartment, anzère, convertion

this project, located in the centre of anzère, a mountain village created ex-nihilo in the 60s by architect jean hentsch, binds together physically and visually the 2 apartments of the two upper levels of the building. the classical “jumbo chalet” typology plan was preserved in the lower level of the duplex: bedrooms heading north, services in the middle and living spaces heading south.
FR /  DE /  EN