savioz fabrizzi architectes

savioz fabrizzi architectes

transformation, val d'entremont
transformation, val d'entremont
transformation, val d'entremont
transformation, val d'entremont
transformation, val d'entremont
transformation, val d'entremont
transformation, val d'entremont
transformation, val d'entremont
transformation, val d'entremont
transformation, val d'entremont
transformation, val d'entremont
koch house, chez-les-reuses, transformation
koch house, chez-les-reuses, transformation
koch house, chez-les-reuses, transformation
koch house, chez-les-reuses, transformation
koch house, chez-les-reuses, transformation
koch house, chez-les-reuses, transformation

conversion, val d'entremont

 

client :
private

collaborator :
loïc nellen

program :

kitchen, living room, dining room, 2 bedrooms, playroom, bathrooms, wellness area, techniques salle d’eau, espace wellness, technique
dates :
project 2012

execution 2014-16

sia 116 volume :
550 m3

 

 

this former hayloft in the centre of the village of chez-les-reuses is an example of traditional valaisan construction, with a stone lower part and timber upper part.

the conversion of this rural building into a holiday home uses what is already there, retaining the typical local features

 

the 3 existing storeys are occupied by bedrooms and living spaces, while a concrete annexe, built partially underground, contains a wellness area. the slab above this space supports an outdoor terrace, accessed from the living room. all the spaces enjoy views over the countryside and natural light, through the many existing wall-openings, and a new opening in the south wall.

 

as a contrast to the larch wood used for the exterior walls, mineral materials are used for the interior. The internal insulation is covered with a layer of grey plaster, while the floors are of concrete.

       

 

conversion, val d'entremont

the conversion of this rural building into a holiday home uses what is already there, retaining the typical local features. the 3 existing storeys are occupied by bedrooms and living spaces, while a concrete annexe, built partially underground, contains a wellness area.
FR /  DE /  EN